Te lange blootstelling aan de zon kan huidkanker veroorzaken

Te lange blootstelling aan de zon kan huidkanker veroorzaken

Bescherming tegen de zon is een must!

Regelmatig worden vissers, tuinmannen, marktkramers, landbouwers enzovoort geconfronteerd met het feit dat ze symptomen vertonen die op huidkanker wijzen. Regelmatige blootstelling aan de zon houdt gevaren in, daar moeten we waarschijnlijk niemand meer van overtuigen. Ook wat betreft kinderen is de grootst mogelijke voorzichtigheid geboden. Wie in zijn jeugd blootgesteld wordt aan te veel zon, kan daar later de nadelige gevolgen van ondervinden.

Zonnecrèmes voor kinderen bieden een goede bescherming maar voorzichtigheid blijft geboden. We worden namelijk blootgesteld aan te veel misleidende reclames, waarbij zaken geclaimd worden die in de praktijk niet haalbaar zijn. Zaak is daarom om het hoofd koel te houden en goed te beseffen dat er aan het gebruik van bepaalde producten niet alleen voor- maar ook nadelen verbonden zijn.

Kleine kinderen zijn erg gevoelig voor de zon, daarom wordt een zonnecrème met de hoogste factor, 50+, aanbevolen om hen in te smeren. Om die reden deed Test-Aankoop onderzoek naar de bescherming die deze crèmes bieden. De resultaten waren zeer positief voor wat de bescherming tegen uv B – stralen betreft. Voor de bescherming tegen uv A-stralen daarentegen, waren de resultaten minder geruststellend. Twee crèmes boden hier immers een onvoldoende bescherming.

Claims zoals “dermatologisch getest” of “zonder parabenen” moeten bovendien met een korrel zout worden genomen omdat ze niet altijd gefundeerd zijn. Bovenal is zonnecrème ook geen mirakelproduct en is het van belang kinderen ook op andere manieren tegen de gevaren van de zon te beschermen. Maar wat geldt voor kinderen, geldt bij uitbreiding ook voor volwassenen. Bescherming tegen de zon is dus een must!

Syndicatie