Waar moet ik op letten om constipatie of moeilijke stoelgang te voorkomen?

Waar moet ik op letten om constipatie of moeilijke stoelgang te voorkomen?

Vaak veroorzaken stomme dingen constipatie of moeilijke stoelgang

Het aantal oorzaken van constipatie of moeilijke stoelgang is enorm groot, in veel gevallen zal het moeilijk zijn om de uiteindelijke oorzaak te achterhalen. In andere gevallen is dat een stuk makkelijker. Uitgangspunt is echter bijna steeds een slechte werking van de darmen, van een dieperliggend probleem is meestal geen sprake.

Waar moet ik op letten om constipatie of moeilijke stoelgang te voorkomen? Sommige vormen van de aandoening zijn moeilijk te voorkomen. Dat geldt bijvoorbeeld voor reizigers of, meer algemeen, voor mensen die hun gewone dagdagelijkse routine doorbreken. Dat iemand geconstipeerd raakt, heeft in dat verband te maken met een wijziging in de voedselgewoonten.

Vaak veroorzaken stomme dingen constipatie of moeilijke stoelgang. Sommige mensen hebben last van de aandoening vanwege onvoldoende lichaamsactiviteiten. Zo is het ongewoon dat iemand in een rolstoel moeite ondervindt met zijn stoelgang. Daarom is het belangrijk dat ook mensen die geïmmobiliseerd zijn in de mate van het mogelijke toch aan lichaamsbeweging doen. Nog zoiets stoms is het eten van veel zuivelproducten. Sommige mensen begrijpen te laat dat het eten van veel melk, yoghurt, kaas enzovoort de stoelgang kan belemmeren.

Syndicatie