Antioxidanten in eieren hebben een positief effect op de ogen, ze voorkomen maculaire degeneratie

Antioxidanten in eieren hebben een positief effect op de ogen, ze voorkomen maculaire degeneratie

Ongelooflijk maar waar: het eten van eieren zou goed zijn voor het gezicht

Naarmate de wetenschapper dieper en dieper graven, wordt het steeds duidelijker dat aan het eten van eieren veel meer positieve dan negatieve gevolgen zijn verbonden. Sommige van die positieve gevolgen lijken te mooi om waar te zijn. Antioxidanten in eieren hebben bijvoorbeeld een positief effect op de ogen, ze voorkomen namelijk de gevreesde maculaire degeneratie

Ongelooflijk maar waar dus: het eten van eieren zou goed zijn voor het gezicht. Eieren zijn een bron van luteïne en zeaxanthine, twee antioxidanten die niet alleen maculaire degeneratie maar ook katarakt helpen voorkomen. Of eiereters daarom geen bril hoeven te dragen? Zo ver zouden we het niet willen drijven. Het beschermend effect van eieren op de ogen heeft natuurlijk zijn grenzen. Vergeet echter niet om het eiwit eveneens te eten.

We zijn opgegroeid in de overtuiging dat het eten van te veel eieren slecht is voor de gezondheid. Het verhaal is bekend: eieren zouden te veel cholesterol bevatten, waardoor we het risico lopen dat onze aderen dichtslippen. Sommige wetenschappers gaven de goede raad om maximaal twee eieren per week te eten, kwestie van de risico’s op een hartaanval of andere hart- en vaatziekten tot een minimum te beperken.

Maar recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat eieren gezonder zijn dan algemeen wordt aangenomen. Een uitgebreide studie uitgevoerd door de Wake Forest University wees uit dat er eigenlijk geen link kan worden bewezen tussen eieren en hartproblemen. Sommige voedingsexperts gaan nog een stapje verder en noemen eieren zonder blikken of blozen het gezondste voedsel dat we op ons menu hebben staan.

Syndicatie