Bewaringsproducten en additieven plus een teveel aan suiker ondermijnen voedingswaarde pudding

Bewaringsproducten en additieven plus een teveel aan suiker ondermijnen voedingswaarde pudding

Ook de verpakking is niet duurzaam, terwijl prijskaartje aan de hoge kant is

Heel wat mensen nemen een dessert mee naar hun werk voor na de lunch. Vaak is dat een puddingetje of een gelatine. Op zich valt op deze producten niet zo veel aan te merken, ware het niet dat ze kant-en-klaar in het warenhuis werden gekocht. Daardoor zijn ze een stuk minder gezonder dan een pudding die aan huis is gemaakt met verse melk en met andere verse ingrediënten.

Bewaringsproducten en additieven plus een teveel aan suiker ondermijnen de voedingswaarde van de pudding zoals we die hapklaar in warenhuizen kopen. Ook de verpakking is niet duurzaam (meestal in wegwerppotjes), terwijl het prijskaartje dat op deze dessert kleeft meestal aan de hoge kant is. Wie zijn toetje zelf maakt, kan de gezondheidsgraad verhogen door het toevoegen van vers fruit.

Tegenwoordig worden steeds meer voorverpakte maaltijden verkocht. Dat heeft te maken met de jachtige wereld waarin we leven. Mensen vinden niet meer de tijd om zelf een fatsoenlijke maaltijd te bereiden, waardoor maar wordt gekozen om in warenhuis een voorverpakte maaltijd mee te nemen. Ook singles of kleinere gezinnen grijpen vaak naar klaargemaakt voedel, onder het mom dat het goedkoper is dan iets zelf klaar te maken.

Uiteraard speelt hier ook een stuk gemakzucht een rol. Zelfs iets klaarmaken vraagt uiteraard een grote inspanning, vooral omdat er nadien ook aan de afwas moet worden gedacht. Uiteindelijk geldt ook hier dat we je zelf doet, je beter en vooral gezonder doet. Veel mensen hebben echter al afgeleerd om daar zelfs maar over na te denken, zodat ze zich (bijna letterlijk) hun eten laten voorkauwen.

Syndicatie