Cayennepepers zijn goed voor de gezondheid van de hersenen

Cayennepepers zijn goed voor de gezondheid van de hersenen

Hebt u ooit van capsaicine gehoord?

Cayennepepers zijn goed voor de gezondheid van de hersenen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Hebt u ooit van capsaicine gehoord? Waarschijnlijk niet, maar het is deze stof die verantwoordelijk is voor de positieve invloed van pepers op de hersenen. Capsaicine staat bekend als een natuurlijke stof die kan worden ingezet tegen het bestrijden van vetvorming, ze kan helpen voorkomen dat er ongewenste vetvorming in de hersenen gebeurt.

In hun boek The Happiness Diet schrijven auteurs Tyler Graham en Drew Ramsey dat er nog andere stoffen in cayennepepers aanwezig zijn die onze hersenen stimuleren. Onze hersenen zijn goed voorzien van receptoren voor capsaicine, deze receptoren maken op hun beurt endorphines vrij en die maken het onze hersenen makkelijker om zich op bepaalde zaken te focussen.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker aandacht besteed aan ons dagelijks dieet. De medische wetenschap heeft namelijk uitgedokterd dat bepaalde voedingsproducten een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Vraag is uiteraard wat goed is voor wat. Enkele recent verschenen rapporten maakten melding van die producten die de werking van de hersenen stimuleren. Inderdaad, een aangepast dieet kan ons slimmer maken.

Maar gezond en gezond is twee. Sommige groenten- en fruitsoorten zijn op zich erg gezond, maar ze hebben een negatieve invloed op ons lichaam omdat ze bespoten zijn met bepaalde producten. Wie echt op zijn gezondheid wil letten, en bovendien maximaal wil profiteren van een positieve invloed op ons lichaam in het algemeen en op onze hersenen in het bijzonder, geeft daarom de voorkeur aan onbespoten groenten en fruit, scharreleieren enzovoort. Kortom, het moet allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn.

Syndicatie