Donkere chocolade maakt ons gelukkiger dankzij het hoge percentage aan cacaobonen

Donkere chocolade maakt ons gelukkiger dankzij het hoge percentage aan cacaobonen

Recente studie bewijst dat een beperkte hoeveelheid donkere chocolade het humeur in positieve zin beïnvloedt

Dat donkere chocolade ons gelukkiger kan maken, zal iedereen wel eens ondervonden hebben. Het is natuurlijk een onmiskenbaar feit dat chocolade lekker smaakt, maar dat is toch niet de belangrijkste reden waarom een stukje chocolade ons humeur bevordert. Aan chocolade zijn bovendien nog meer voordelen verbonden, zoals een versterking van het concentratievermogen.

Donkere chocolade maakt ons gelukkiger dankzij het hoge percentage aan cacaobonen. Een recente studie bewijst dat een beperkte hoeveelheid donkere chocolade het humeur in positieve zin beïnvloedt, de resultaten van deze studie verschenen in het Journal of Psychopharmacology. Wie zich echt een stuk gelukkiger wil voelen, moet resoluut kiezen voor de donkerste chocolade.

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dus dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.

Syndicatie