Drink meer melk en voel u beter in uw vel

Drink meer melk en voel u beter in uw vel

Warme melk kan zelfs een kalmerend effect hebben dat even sterk is als dat van hete groene thee

Vroeger was er de figuur van de Joris Driepinter (die drie glazen melk per dag dronk) en was er de Melkbrigade (milleke melleke mol, kadister kadister kardol, of toch iets dergelijks. Tegenwoordig wordt op een minder luidruchtige manier reclame voor melk gemaakt, maar dat neemt niet weg dat deze drank minder gezond is geworden. Want wat is er aan de hand? Melk bevat tryptphan, een aminozuur dat wordt omgezet in de neurotransmitter serotonine.

Drink meer melk en voel u beter in uw vel, zo zou de nieuwe slogan kunnen luiden. Warme melk kan zelfs een kalmerend effect hebben dat even sterk is als dat van hete groene thee. Dat heeft te maken met het feit dat verhoogde niveaus van serotonine de stemming helpen verbeteren, waardoor iemand zich automatisch een stuk beter zal voelen. Maar melk hoeft niet warm gedronken te worden, ook koud is het een supergezond drankje.

De meeste mensen letten misschien op hun dieet, maar zien vaak over het hoofd dat ook wat ze drinken belangrijk is voor hun gezondheid. Vooral suikerhoudende drankjes zijn zeer populair, het volstaat om in de eigen omgeving rond te kijken voor dat de bevestiging voor te vinden. Daarnaast moet natuurlijk ook gewaarschuwd worden voor het gevaar van te veel alcohol, waar tal van risico’s aan verbonden zijn.

Jim White, eigenaar van de Jim White Fitness & Nutrition Studios in Virginia Beach, Virginia, heeft alternatieven naar voren geschoven voor het gebruik van ongezonde drankjes. Hij trekt vooral ten strijde tegen alcohol, dat op termijn onze stemming kan drukken, aanleiding kan geven tot vermoeidheidsgevoelens en slaapstoornissen veroorzaakt. Volgens White hoeven we ons echter geen zorgen te maken, er bestaan voldoende gezonde alternatieven voor alcoholische en suikerrijke drankjes.

Syndicatie