Eet meer donkere chocolade en wordt zo slimmer

Eet meer donkere chocolade en wordt zo slimmer

Fondantchocolade helpt de bloedstroom in de hersenen bevorderen

Eet meer donkere chocolade en wordt zo slimmer. Het klinkt als een reclameslogan, maar toch bevat dit zinnetje een brede bais van waarheid. Fondantchocolade helpt namelijk de bloedstroom in de hersenen bevorderen en dat is te danken aan de aanwezigheid van de stof flavonol. Deze stof stimuleert de werking van het bloedstelsel, waardoor een betere doorstroming naar de hersenen gegarandeerd wordt.

Meer zelfs: flavonol zou een positieve invloed hebben op de manier waarop we met wiskunde omgaan. Uit een studie verschenen in 2009 bleek dat deelnemers aan een onderzoek die warme chocolade met een extra dosis flavonol betere wiskundige resultaten boekten dan deelnemers die dat drankje niet hadden genoten. Bovendien bleek de categorie die warme chocolade had gedronken minder snel vermoeid.

Tegenwoordig wordt er steeds vaker aandacht besteed aan ons dagelijks dieet. De medische wetenschap heeft namelijk uitgedokterd dat bepaalde voedingsproducten een positieve invloed hebben op onze gezondheid. Vraag is uiteraard wat goed is voor wat. Enkele recent verschenen rapporten maakten melding van die producten die de werking van de hersenen stimuleren. Inderdaad, een aangepast dieet kan ons slimmer maken.

Maar gezond en gezond is twee. Sommige groenten- en fruitsoorten zijn op zich erg gezond, maar ze hebben een negatieve invloed op ons lichaam omdat ze bespoten zijn met bepaalde producten. Wie echt op zijn gezondheid wil letten, en bovendien maximaal wil profiteren van een positieve invloed op ons lichaam in het algemeen en op onze hersenen in het bijzonder, geeft daarom de voorkeur aan onbespoten groenten en fruit, scharreleieren enzovoort. Kortom, het moet allemaal zo natuurlijk mogelijk zijn.

Syndicatie