Eieren versterken ons spierstelsel

Eieren versterken ons spierstelsel

Het eten van eieren is gezonder dan algemeen wordt aangenomen

Eieren, sommige mensen kunnen er niet vanaf blijven. Inderdaad zijn eieren lekker, ze maken niet voor niets deel uit van heel breed gamma van voedselproducten die in de supermarkt verkrijgbaar zijn. Eieren zijn één van de beste bronnen van natuurlijke stoffen die we nodig hebben om onze gezondheid te garanderen. Het eten van eieren is gezonder dan algemeen wordt aangenomen, zo kan men het wel stellen.

Eieren versterken ons spierstelsel dankzij de aanwezigheid van spierbeschermende proteïnen in een product dat bovendien een lange caloriewaarde heeft. De B12 die in eieren aanwezig is, garandeert bovendien een soepele samentrekking van de spieren. Vooral verwoede tuiniers kunnen dankzij eieren hun hobby nog beter kunnen beoefenen. Maar ook sportmensen zijn gebaat bij de regelmatige consumptie van eieren.

We zijn opgegroeid in de overtuiging dat het eten van te veel eieren slecht is voor de gezondheid. Het verhaal is bekend: eieren zouden te veel cholesterol bevatten, waardoor we het risico lopen dat onze aderen dichtslippen. Sommige wetenschappers gaven de goede raad om maximaal twee eieren per week te eten, kwestie van de risico’s op een hartaanval of andere hart- en vaatziekten tot een minimum te beperken.

Maar recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat eieren gezonder zijn dan algemeen wordt aangenomen. Een uitgebreide studie uitgevoerd door de Wake Forest University wees uit dat er eigenlijk geen link kan worden bewezen tussen eieren en hartproblemen. Sommige voedingsexperts gaan nog een stapje verder en noemen eieren zonder blikken of blozen het gezondste voedsel dat we op ons menu hebben staan.

Syndicatie