Eieren zijn het perfecte voedsel, ze kunnen bovendien ons humeur in positieve zin beïnvloeden

Eieren bevatten tal van supergezonde stoffen

In een niet zo ver verleden kregen we het advies om niet te vaak eieren te eten. Twee eieren per week gold als een absoluut maximum, daarboven zou onze lever gevaar lopen. Maar inmiddels heeft de wetenschap een bocht van 90° graden genomen, iets wat overigens wel vaker is gebeurd. Momenteel worden eieren als supergezond beschouwd, van een beperking tot twee eieren per week is al lang geen sprake meer.

Eieren zijn volgens wetenschappers het perfecte voedsel, ze kunnen bovendien ons humeur in positieve zin beïnvloeden. Eieren bevatten tal van supergezonde stoffen, eigenlijk te veel om op te noemen. We denken daarbij aan omega-3 vetzuren (die goed zijn voor ons humeur), zink, vitamine B, jodium enzovoort. De voorkeur van de consument moet volgens de wetenschap steeds uitgaan naar eieren van scharrelkippen.

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dus dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.