Eieren zijn onklopbaar wat betreft hun gezondheidsgehalte

Eieren zijn onklopbaar wat betreft hun gezondheidsgehalte

Inderdaad, wie veel eieren eet kan langer leven

Eieren zijn onklopbaar wat betreft hun gezondheidsgehalte. Inderdaad, wie veel eieren eet kan langer leven. Vroeger was dat helemaal anders, toen werden we met waarschuwingen betreffende de risico’s verbonden aan het eten van eieren om de oren geslagen. Wat is er dan zo gezond aan eieren? Heel eenvoudig: een ei bevat 6,30 gram aan proteïnen van hoge kwaliteit en dat voor slechts 72 caloriën.

Bovendien zijn ze een echte bom van vitale voedingsstoffen. Uit een studie gepubliceerd in het International Journal of Obesity blijkt dat het regelmatig eten van eieren kan leiden tot gewichtsverlies, onder andere dankzij het positief effect van vitamines en mineralen die eieren bevatten. Met name vitamine B12, vitamine A en vitamine E zijn overvloedig aanwezig in eieren. Het kan vreemd in de oren klinken: wie meer dan 4 eieren per week heeft minder kans op een hoog cholesterolgehalte dan wie maar 1 ei per week eet.

Sommige voedingsproducten zijn gezond, anderen zijn dat niet. Vroeger werd er niet zo nauw gekeken, maar tegenwoordig wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen producten die gezond zijn en producten die niet gezond zijn. Zelfs het kleinste kind weet tegenwoordig dat calorieën, vatten en zout ongezond zijn. Soms wordt er zelfs overwogen om een waarschuwing aan te brengen op de verpakking van deze producten. Inderdaad, zoals dat bij sigaretten gebeurt.

Andere voedingsproducten mogen duidelijk onder de noemer ‘gezond’ worden ondergebracht. Tegenwoordig wint de stelling veld dat wie vooral ‘goede’ voedingsproducten eet en de ‘slechte’ in de mate van het mogelijke vermijdt langer zal leven. Die goede producten versterken namelijk ons metabolisme, doen vet smelten, vechten tegen ziekte, verlagen de cholesterol, stabiliseren de bloedsuiker enzovoort. Bovendien zijn de meeste van deze producten ook nog eens lekker, zodat niets een opname in ons dagelijks dieet in de weg staat.

Syndicatie