Frambozen kunnen suikergehalte in bloed helpen stabiliseren

Frambozen kunnen suikergehalte in bloed helpen stabiliseren

Anthocyanine in frambozen verhoogt insulinegehalte

We weten allemaal dat fruit gezond is, maar sommige fruitsoorten hebben bijzondere eigenschappen die een buitenstaander niet onmiddellijk zou verwachten. Daarom is het niet onverstandig om af en toe een boek ter hand te nemen dat meer vertelt over de positieve eigenschappen verbonden aan bepaalde fruitsoorten. Frambozen kunnen in het suikergehalte in bloed helpen stabiliseren, zo lazen in een wetenschappelijk werk.

Anthocyanine in frambozen verhoogt insulinegehalte, frambrozen bevat deze anthocyanine in veel hogere mate dan andere bessensoorten. Een mooi meegenomen neveneffect is dat het suikergehaalte in het bloed wordt verlaagd, wat een sterke verdediging tegen diabetes of suikerziekte biedt. De goede eigenschappen van frambozen rechtvaardigen volledig dat we deze bessen wat regelmatiger op tafel brengen.

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

 

Syndicatie