Geloof het of geloof het niet: hennep kan een gezond onderdeel van ons dieet uitmaken

Geloof het of geloof het niet: hennep kan een gezond onderdeel van ons dieet uitmaken

Cannabis sativa is veel meer dan alleen de plant waar wiet en hasjiesj uit worden gemaakt

Henneplantages liggen in de lage landen want moeilijk, want er wordt door de politie ijverig jacht op gemaakt. Veel mensen proberen een dikke cent bij te verdienen door het illegaal telen van wiet. Met de regelmaat van een klok worden hennepplantages door de Belgische en Nederlandse politiediensten ontmanteld. Maar daarmee zouden we bijna uit het oog verliezen dat hennep ook goede eigenschappen bezit.

Geloof het of geloof het niet: hennep kan een gezond onderdeel van ons dieet uitmaken. Cannabis sativa is namelijk veel meer dan alleen de plant waar wiet en hasjiesj uit worden gemaakt. Evenals quichoa garandeert hennep ons alle negen belangrijke aminozuren die nodig zijn voor de uitbouw van het spierstelstel. Bovendien kan de melk die uit hennepplanten wordt gepest ons immuunsysteem versterken. Een belangrijk voordeel is dat de teelt van hennep weinig pesticiden vereist, want veel organismen laten deze plant liever met rust.

 Gezond eten heeft op grote schaal ingang gevonden, steeds meer consumenten zijn aandacht gaan besteden aan hun voedingsgewoonten. Dat is trouwens één van de redenen waarom we met z’n allen steeds langer leven. Algemeen wordt verwacht dat onze levensduur nog kan worden verlengd wanneer we bijvoorbeeld stoppen met roken, meer aandacht besteden aan ons lichaamsgewicht enzovoort.

Maar er is meer dan de eigen gezondheid. Een nieuwe trend is dat er ook meer aandacht wordt besteed aan voeding die een duurzaam karakter heeft, waarbij er met andere woorden ook aandacht aan het milieu wordt besteed. Belangrijk daarbij is dat voedingselementen aan het dieet worden toegevoegd die een positieve invloed hebben op het ecosysteem. Kortom komt het neer op minder chemicaliën die lucht en water vervuilen, minder pesticiden, een zuiniger omspringen met water en energie enzovoort.

Syndicatie