Gember kan worden ingezet om darmontstekingen te voorkomen

Gember kan worden ingezet om darmontstekingen te voorkomen

Darmontstekingen zijn niet ongevaarlijk want ze kunnen leiden tot darmkanker

Gember zal bij de meeste van onze lezers niet meteen op het dagelijks menu staan en op een bepaald manier kan dat spijtig worden genoemd. Deze specerij, gewonnen uit de wortel van de gemberstok, is namelijk veel gezonder dan algemeen wordt aangenomen. Gember kan namelijk worden ingezet om darmontstekingen te voorkomen en dat is in de medische wereld geen onbelangrijk gegeven.

Darmontstekingen zijn namelijk niet ongevaarlijk want ze kunnen leiden tot darmkanker. Volgens Cancer Research Prevention kan de consumptie van een gembersupplement gedurende 28 dagen de risico’s op darmontstekingen met ruim een kwart doen dalen. Darmontstekingen kunnen leiden tot het ontstaan van tumoren. 2 gram gember per dag, een hoeveelheid die overeenstemt met 2 theelepels, bij de maaltijd is volgens medici een geschikte hoeveelheid om de gezondheid te versterken.

Eén van de meest gevreesde kankers is inderdaad nog steeds darmkanker. Statistieken wijzen uit dat de kansen dat iemand in de loop van zijn leven darmkanker krijgt relatief groot is. Naargelang van de bron zou er sprake zijn van 3 tot 7% van de bevolking die met darmkanker wordt geconfronteerd. Wie in zijn familie mensen kent die darmkanker hebben gehad, heeft op zijn of haar beurt meer kans om zelf darmkanker te ontwikkelen.

Bij darmkanker draait het om poliepen die zich de darmen vormen. In veel gevallen zijn die poliepen goedaardig, maar goedaardige poliepen kunnen zich tot kwaadaardige poliepen ontwikkelen. Zeker wie in de risicogroep zit, laat zich dus beter regelmatig testen op darmkanker. Een symptoom van darmkanker kan het opduiken van bloed in de stoelgang zijn, waakzaamheid blijft dus geboden.

Syndicatie