Groene thee kan uw levensduur helpen verlengen

Groene thee kan uw levensduur helpen verlengen

Thee bevat antioxidanten

Sommige voedingsproducten zijn gezond, anderen zijn dat niet. Vroeger werd er niet zo nauw gekeken, maar tegenwoordig wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen producten die gezond zijn en producten die niet gezond zijn. Zelfs het kleinste kind weet tegenwoordig dat calorieën, vatten en zout ongezond zijn. Soms wordt er zelfs overwogen om een waarschuwing aan te brengen op de verpakking van deze producten. Inderdaad, zoals dat bij sigaretten gebeurt.

Andere voedingsproducten mogen duidelijk onder de noemer ‘gezond’ worden ondergebracht. Tegenwoordig wint de stelling veld dat wie vooral ‘goede’ voedingsproducten eet en de ‘slechte’ in de mate van het mogelijke vermijdt langer zal leven. Die goede producten versterken namelijk ons metabolisme, doen vet smelten, vechten tegen ziekte, verlagen de cholesterol, stabiliseren de bloedsuiker enzovoort. Bovendien zijn de meeste van deze producten ook nog eens lekker, zodat niets een opname in ons dagelijks dieet in de weg staat.

Groene thee kan uw levensduur helpen verlengen, zo blijkt uit verschillende studies. Die studies zijn erg uitgebreid, we spreken in totaal van meerdere honderden rapporten uit verschillende delen van de wereld. Thee bevat namelijk zogenaamde catechines, antioxidanten die in de blaren van de theeplant worden gevonden. Deze antioxidantaen helpen ons lichaam te versterken.

Waarschijnlijk de meest spraakmakende studie werd door de American Medical Association in 2006 gepubliceerd. In deze studie werden 40.000 Japanse volwassenen gedurende een volledig decennium gevolgd. Wie 5 of meer koppen thee per dag dronk, bleek ruim een kwart minder kans te hebben op een vroegtijdige dood ten opzichte van landgenoten die 1 kop thee per dag of minder dronken.

Syndicatie