Het drinken van meer dan 5 koppen koffie per dag wordt ten strengste afgeraden

Het drinken van meer dan 5 koppen koffie per dag wordt ten strengste afgeraden

Te veel koffie drinken, kan het lichaam ernstige schade toebrengen

Hoe schadelijk is het drinken van koffie? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Veel mensen kunnen gewoonweg niet meer zonder hun bakje troost, ze functioneren minder goed wanneer ze niet regelmatig een kop koffie kunnen drinken. In de wereld van vandaag is koffie drinken bovendien een zeer aanvaarde gewoonte, niemand zal zich vragen stellen wanneer iemand regelmatig zijn portie cafeïne tot zich neemt.

Het is echter precies om die cafeïne waar alles om draait, want de wetenschap is er niet helemaal zeker van dat deze stof absouut onschadelijk is. Bovendien moeten er ook vraagtekens worden geplaats bij de reden waarom iemand koffie drinkt. Wie dat drinkt om wakker te blijven of om beter te presteren op het werk, kan toch beter zijn leefgewoonten eens grondig analyseren. Een verslaafdheid aan koffie, in welke mate dan ook, kan er op wijzen dat het gevoerde leven allesbehalve gezond mag worden genoemd.

Maar over één ding zijn de wetenschappers het wel eens: het drinken van te veel koffie moet ten strengste afgeraden worden. Een volgende vraag is uiteraard waar de grens moet gelegd worden. Het drinken van meer dan 5 koppen koffie per dag wordt ten strengste afgeraden, daar zijn de meeste wetenschappers het wel over eens. En inderdaad, er zijn heel wat mensen die deze hoeveelheid makkelijk overtreffen.

De echte koffieverslaafden hebben bij wijze van spreken de hele dag een kop koffie bij de hand, ze leven bij wijze van spreken op cafeïne. Van een gezond leven is in dat geval echter zeker geen sprake. Te veel koffie drinken, kan het lichaam ernstige schade toebrengen en dat in verschillende vormen. De wetenschap is nog volop bezig om gevolgen van een overdaad aan cafeïne op het menselijk lichaam te bestuderen. 

Syndicatie