Het klinkt misschien wat vreemd, maar avocado’s kunnen uw leven verlengen

Het klinkt misschien wat vreemd, maar avocado’s kunnen uw leven verlengen

Avocado’s zijn rijk aan mono-ongesatureerde vetzuren

Het klinkt misschien wat vreemd, maar avocado’s kunnen uw leven verlengen. De reden is dat ze een vet bevatten. Vetten worden doorgaans als slecht bestempeld, maar dat geld uiteraard niet voor alle soorten vetten. Meer dan de helft van de calorieën in avocado’s komt van één van de gezondste vetten die er bestaan op deze wereld, meer bepaald de mono-ongesatureerde vetzuren.

Avocado’s zijn namelijk rijk aan deze mono-ongesatureerde vetzuren. Er moet een duidelijk onderscheid worden gemaakt met de gesatureerde wetten, waarbij de verschillen zich op moleculair vlak situeren. Heel wat studies wijzen uit dat mono-ongesatureerde vetzuren het cholesterol-gehalte doen dalen, waardoor de risico’s op een hartaanval of een trombose een stuk kleiner worden.

Sommige voedingsproducten zijn gezond, anderen zijn dat niet. Vroeger werd er niet zo nauw gekeken, maar tegenwoordig wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen producten die gezond zijn en producten die niet gezond zijn. Zelfs het kleinste kind weet tegenwoordig dat calorieën, vatten en zout ongezond zijn. Soms wordt er zelfs overwogen om een waarschuwing aan te brengen op de verpakking van deze producten. Inderdaad, zoals dat bij sigaretten gebeurt.

Andere voedingsproducten mogen duidelijk onder de noemer ‘gezond’ worden ondergebracht. Tegenwoordig wint de stelling veld dat wie vooral ‘goede’ voedingsproducten eet en de ‘slechte’ in de mate van het mogelijke vermijdt langer zal leven. Die goede producten versterken namelijk ons metabolisme, doen vet smelten, vechten tegen ziekte, verlagen de cholesterol, stabiliseren de bloedsuiker enzovoort. Bovendien zijn de meeste van deze producten ook nog eens lekker, zodat niets een opname in ons dagelijks dieet in de weg staat.