Kalk omdat ons beenderstelsel en ons gebit belangrijk zijn!

Kalk omdat ons beenderstelsel en ons gebit belangrijk zijn!

Calcium, een andere naam voor kalk, houdt niet alleen onze beenderen gezond maar bevordert ook een efficiënte werking van zenuwen en spieren. 

Kalk omdat ons beenderstelsel en ons gebit belangrijk zijn! Het zou een affiche kunnen zijn die tegen de muur van onze tandarts ophangt of die reclame maakt voor een osteopaat. Maar daarmee is niet het hele verhaal verteld. Calcium, een andere naam voor kalk, houdt niet alleen onze beenderen gezond maar bevordert ook een efficiënte werking van onze zenuwen en spieren. 

Dit mineraal wordt inderdaad hoofdzakelijk in ons beenderstelsel en onze tanden aangetroffen, maar bijvoorbeeld ook in de bloedbaan. Melk is uiteraard een belangrijke bron van kalk, zoals ons al van jongsafaan werd voorgehouden. Maar daarnaast mogen ook magere yoghurt, sojamelk, mozzarella kaas en andere zuivelproducten regelmatig op het menu staan, evenals bijvoorbeeld spinazie. U kiest maar, tanden en beenderen zullen er zich goed bij voelen.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie