Kies altijd voor veiligheid wanneer het op het volgen van een dieet aankomt

Kies altijd voor veiligheid wanneer het op het volgen van een dieet aankomt

CalorieKing website (calorieking.com) geeft inzicht over aantal calorieën dat we binnenkrijgen

Kies altijd voor veiligheid wanneer het op het volgen van een dieet aankomt. Zo luidt het advies dat Alexandra Caspero, eigenaar van weight-management en sportvoeding website Delicious-Knowledge.com. Het advies om voor veiligheid te kiezen heeft alles te maken met het aantal calorieën in bepaalde producten. Hierbij moet rekening gehouden worden met de specifieke levenswijze van een individu.

Het maakt namelijk een groot verschil uit of iemand een zittend dan wel een actief leven leidt. Wie meer informatie wil over calorieën kan daarvoor altijd terecht op internet. De CalorieKing website (calorieking.com) geeft een goed inzicht over het aantal calorieën dat we binnenkrijgen. Volgens Caspero moeten we zorgen dat we voldoende gezonde producten als tonijn, kaas, crackers, appels, sinaasappels en hardgekookte eieren binnenkrijgen.

Men's Health magazine was rond 2008 de eerste om uit te pakken met een afwijkende dieet dat niettemin succesvol was gebleken. Het was een bizar verhaal van een jongeman die als student aan een Amerikaanse universiteit meer dan 120 overtollige kilo’s kwijtspeelde op een dieet van alleen sandwiches. De buitenwereld reageerde aanvankelijk verbouwereerd, maar al snel bleek dat er wel meer vreemde afslankingsplannen circuleren.

Alan Aragon, dokter en adviseur gezondheidsproblemen bij Men’s Health, vindt het niet zo gek dat dergelijke dieëten slagen. Want een dieet waarbij precies dat wat iemand graag lust mag gegeten worden, is uiteraard makkelijker vol te houden. Een aantal voedingsspecialisten verzamelden een aantal verhalen over mensen die op een bizarre manier heel wat kilo’s wisten kwijt te spelen.

Syndicatie