Koekjes, cakes en andere voorgebakken producten bevatten vaak ongezonde voedingsstoffen

Koekjes, cakes en andere voorgebakken producten bevatten vaak ongezonde voedingsstoffen

Suiker, vetten en bewaarmiddelen worden gul gebruikt om bakkerijproducten vers te houden

Liefhebbers van een koekje kunnen meestal niet zonder hun favoriete dessert of toetje. Maar over het algemeen zijn koekjes en andere bakkerijproducten niet zo’n goed idee om een gezond dessert te verorberen. Er zijn betere alternatieven voorhanden, waarbij we onder andere denken aan gedroogd fruit, een notenreep enzovoort. En inderdaad, vers fruit zelf kan ook een heerlijk nagerecht zijn.

Veel mensen zijn echter gewend om zich in de supermarkt te bevoorraden en daar is nu eenmaal een breed aanbod van bakkerijproducten beschikbaar. Deze producten zijn voorgebakken en moeten alleen nog uit de verpakking worden gehaald en opgegeten worden. Koekjes, cakes en andere voorgebakken producten bevatten vaak echter vaak ongezonde voedingsstoffen.

Suiker, vetten en bewaarmiddelen worden bijvoorbeeld gul gebruikt om bakkerijproducten vers te houden. Het is maar dat u het weet.Tegenwoordig worden steeds meer voorverpakte maaltijden verkocht. Dat heeft te maken met de jachtige wereld waarin we leven. Mensen vinden niet meer de tijd om zelf een fatsoenlijke maaltijd te bereiden, waardoor maar wordt gekozen om in warenhuis een voorverpakte maaltijd mee te nemen. Ook singles of kleinere gezinnen grijpen vaak naar klaargemaakt voedel, onder het mom dat het goedkoper is dan iets zelf klaar te maken.

Uiteraard speelt hier ook een stuk gemakzucht een rol. Zelfs iets klaarmaken vraagt uiteraard een grote inspanning, vooral omdat er nadien ook aan de afwas moet worden gedacht. Uiteindelijk geldt ook hier dat we je zelf doet, je beter en vooral gezonder doet. Veel mensen hebben echter al afgeleerd om daar zelfs maar over na te denken, zodat ze zich (bijna letterlijk) hun eten laten voorkauwen.

Syndicatie