Maak uw sandwiches, broodjes of boterhammen zelf klaar

Maak uw sandwiches, broodjes of boterhammen zelf klaar

Klaargemaakte broodmaaltijden moeten het steeds vaker afleggen tegen zelfgemaakte broodmaaltijden

Tegenwoordig zijn er rond scholen, universiteiten, grote fabrieken en kantoorcomplexen steevast broodjesbars aanwezig waar u klaargemaakte broodmaaltijden in welke vorm dan ook kunt verkrijgen. Vaak zijn die belegd met allerlei salades, die weliswaar erg lekker zijn maar ook veel additieven bevatten. Die additieven zijn niet altijd even gezond, nog los van het feit dat ze de kostprijs van de maaltijd opdrijven.

Maak uw sandwiches, broodjes of boterhammen zelf klaar, zo luidt het advies van de wetenschappers. Klaargemaakte broodmaaltijden moeten het steeds vaker afleggen tegen zelfgemaakte broodmaaltijden, want ze bevatten geen suikers, vetten, bewaarmiddelen en andere additieven. Het is niet zo moeilijk om zelf uw lunch klaar te maken, het smeren van broodjes enzovoort neemt echt niet veel tijd in beslag.

Tegenwoordig worden echter steeds meer voorverpakte maaltijden verkocht. Dat heeft te maken met de jachtige wereld waarin we leven. Mensen vinden niet meer de tijd om zelf een fatsoenlijke maaltijd te bereiden, waardoor maar wordt gekozen om in warenhuis een voorverpakte maaltijd mee te nemen. Ook singles of kleinere gezinnen grijpen vaak naar klaargemaakt voedel, onder het mom dat het goedkoper is dan iets zelf klaar te maken.

Uiteraard speelt hier ook een stuk gemakzucht een rol. Zelfs iets klaarmaken vraagt uiteraard een grote inspanning, vooral omdat er nadien ook aan de afwas moet worden gedacht. Uiteindelijk geldt ook hier dat we je zelf doet, je beter en vooral gezonder doet. Veel mensen hebben echter al afgeleerd om daar zelfs maar over na te denken, zodat ze zich (bijna letterlijk) hun eten laten voorkauwen. In het geval van sandwiches, broodjes enzovoort is daar echter makkelijk een mouw aan te passen.

Syndicatie