Onderschat sla niet: deze groente is veel gezonder dan u zelfs maar durft te vermoeden

Onderschat sla niet: deze groente is veel gezonder dan u zelfs maar durft te vermoeden

Sla bevat veel antioxidanten

In de volksmond leeft de overtuiging dat van sla niet veel bijzonders moet worden verwacht. Deze groente zou niets bijzonders bevatten en eigenlijk alleen maar goed zijn voor konijnen. Onderschat sla echter niet: deze groente is veel gezonder dan u zelfs maar durft te vermoeden

Sla bevat namelijk veel antioxidanten, waarbij meer bepaald alpha-caroteen moet worden vermeld. De hoeveelheid antioxidanten in sla zijn nochtans groter dan die in spinazie, een groente waar nochtans magische eigenschappen aan worden toegeschreven.

Sommige voedingsproducten bevatten totaal onverwacht stoffen die onze gezondheid kunnen beïnvloeden. Het betreft vaak gewone producten die bij wijze van spreken elke dag in ons menu opduiken, maar waarvan niemand had verwacht dat ze zo’n krachtige uitwerking zouden hebben.

Erg ver hoeven we het meestal niet te zoeken, veel van die voedingsproducten liggen bijna dagelijks op ons bord, maar we beseffen er vaak niet de krachtige werking van. Een gewaarschuwd mens is er echter vaak twee of zelfs meer waard. Een extra portie van deze voedingsstoffen kan onze algemene gezondheidstoestand alleen maar in positieve zin beïnvloeden.

 

 

Syndicatie