Plantaardige olie rijk aan omega 6 vetzuren kan huidaandoeningen helpen bestrijden

Plantaardige olie rijk aan omega 6 vetzuren kan huidaandoeningen helpen bestrijden

Saffloerolie kan bijvoorbeeld zeer gezond zijn

Plantaardige olie rijk aan omega 6 vetzuren kan huidaandoeningen helpen bestrijden. Hiervoor komen heel wat soorten olieën in aanmerking. Saffloerolie kan bijvoorbeeld zeer gezond zijn. Merk op dat het hier wel degelijk om omega 6 vetzuren gaat, niet om omega 3 vetzuren. Het belangrijkste voordeel van deze olieën is dat ze de huid vochtig houden. Daardoor kunnen bijvoorbeeld bepaalde vormen van jeuk voorkomen worden.

Daardoor worden de groeven van de huid soepel, waardoor het vocht beter in de epidermis kan dringen. Het effect ligt voor de hand: een soepele, vochtige en vooral mooie huid. Volgens wetenschappers kunnen deze plantaardige olieën zelfs ernstige huidaandoeningen zoals eczema kunnen helpen bestrijden. Alleszins de moeite waard om eens van dichter bij te kijken naar deze plantaardige olieën.

In de zomerperiode voelt iedereen de aandrang om de zon op te zoeken. Dat is een heel normale en heel logische drang, waar toch wel wat schaduwkantjes aan verbonden zijn. We worden namelijk met waarschuwingen om de oren geslagen dat een te grote blootstelling aan het zonlicht de risico’s op huidkanker doet toenemen. Voorzichtigheid is zodoende geboden, want zonnekloppers stellen zich inderdaad bloot aan een verhoogd risico op huidkanker.

Het goede nieuws is evenwel dat er ook voedingsproducten zijn die de weerstand van de huid vergroten. In dat geval is er een gezond en gebalanceerd dieet belangrijk. Wat bevat zo’n dieet? Natuurlijk de juiste groenten, maar ook noten, zaden, olie, vis, thee en chocolade. Al deze stoffen kunnen uw huid helpen beschermen tegen het onheil dat de zon mogelijk zou kunnen aanrichten.

Syndicatie