Pompelmoezen kunnen ziektes op afstand helpen houden

Pompelmoezen kunnen ziektes op afstand helpen houden

Appelsienen zijn uiteraard ook heel gezond, maar tegen een pompelmoes kan niets op

Pompelmoezen kunnen ziektes op afstand helpen houden, ze zijn één van de gezondste fruitsoorten waarover we beschikken. Appelsienen zijn uiteraard ook heel gezond, maar tegen een pompelmoes kan niets op. Dat blijkt ook uit een studie uitgevoerd aan de The Scripps Clinic in Californië, meer bepaald bij 100 patiënten die aan obesitas of zwaarlijvigheid leden. De pompelmoeseters onder hen verloren meer gewicht dan de niet-pompelmoeseters.

Wie bij elke maaltijd een halve pompelmoes at, verloor over een periode van 12 weken gemiddeld ongeveer 2 kilo. Bij de niet-pompelmoeseters was het gewichtsverlies daarentegen verwaarloosbaar. Sommige resultaten waren ronduit spectaculair, er waren zwaarlijvige pompelmoeseters die tot 5 kilo verloren. Ook bij diabetespatiënten leidde het eten van pompelmoezen tot spectaculaire resultaten.

Sommige voedingsproducten zijn gezond, anderen zijn dat niet. Vroeger werd er niet zo nauw gekeken, maar tegenwoordig wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen producten die gezond zijn en producten die niet gezond zijn. Zelfs het kleinste kind weet tegenwoordig dat calorieën, vatten en zout ongezond zijn. Soms wordt er zelfs overwogen om een waarschuwing aan te brengen op de verpakking van deze producten. Inderdaad, zoals dat bij sigaretten gebeurt.

Andere voedingsproducten mogen duidelijk onder de noemer ‘gezond’ worden ondergebracht. Tegenwoordig wint de stelling veld dat wie vooral ‘goede’ voedingsproducten eet en de ‘slechte’ in de mate van het mogelijke vermijdt langer zal leven. Die goede producten versterken namelijk ons metabolisme, doen vet smelten, vechten tegen ziekte, verlagen de cholesterol, stabiliseren de bloedsuiker enzovoort. Bovendien zijn de meeste van deze producten ook nog eens lekker, zodat niets een opname in ons dagelijks dieet in de weg staat.

Syndicatie