Raar maar waar: een dieet van bier en sauzen kan wel degelijk succesvol zijn

Raar maar waar: een dieet van bier en sauzen kan wel degelijk succesvol zijn

10 kilo kwijt in 30 dagen op bier en sauzen

Men's Health magazine was rond 2008 de eerste om uit te pakken met een afwijkende dieet dat niettemin succesvol was gebleken. Het was een bizar verhaal van een jongeman die als student aan een Amerikaanse universiteit meer dan 120 overtollige kilo’s kwijtspeelde op een dieet van alleen sandwiches. De buitenwereld reageerde aanvankelijk verbouwereerd, maar al snel bleek dat er wel meer vreemde afslankingsplannen circuleren.

Alan Aragon, dokter en adviseur gezondheidsproblemen bij Men’s Health, vindt het niet zo gek dat dergelijke dieëten slagen. Want een dieet waarbij precies dat wat iemand graag lust mag gegeten worden, is uiteraard makkelijker vol te houden. Een aantal voedingsspecialisten verzamelden een aantal verhalen over mensen die op een bizarre manier heel wat kilo’s wisten kwijt te spelen.

Raar maar waar: een dieet van bier en sauzen kan wel degelijk succesvol zijn, zo heeft de praktijk uitgewezen. In de Verenigde Staten wordt dit dieet de Tailgater's Diet genoemd. Een man van 44 jaar oud verloor op basis van dit dieet bijna 10 kilo op een maand tijd. Gemiddeld consumeerde hij ongeveer 1.500 calorieën per dag als gevolg van de consumptie van sauzen van hoge kwaliteit en bier.

10 kilo kwijt in 30 dagen op bier en sauzen, het lijkt hoogst onwaarschijnlijk en toch werd dit resultaat wetenschappelijk bevestigd. Evo Terra, de man die het dieet onderging, stelde verbaasd te zijn over de hoeveelheid sauzen die in het dieet opgenomen kunnen worden. Ook aan lekkere bieren was geen gebrek. Maar de lezers moeten zich geen illusies maken: het mateloos consumenten van sauzen en bieren zal u alleen dikker doen worden.

Syndicatie