Te veel koffie drinken kan leiden tot een lekke blaas

Te veel koffie drinken kan leiden tot een lekke blaas

Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van blaasproblemen door te veel koffie drinken

In de overvloed aan studies verschenen over het gebruik van koffie (en de eventuele schadelijke effecten daarvan) viel ons oog op een rapport opgemaakt door een team van onderzoekers van de University of Alabama. We wisten dat het overdadig drinken van koffie schadelijke neveneffecten kan hebben, onder andere wat betreft slapeloosheid en nog heel wat andere vormen van zich slecht voelen

Maar aan de University of Alabama kwam men tot nog een heel andere conclusie. Te veel koffie drinken kan leiden tot een lekke blaas. Of beter gezegd: al bestaande blaasproblemen kunnen verergeren als gevolg van de koffieconsumptie. Zowel mannen als vrouwen kunnen last krijgen van blaasproblemen door te veel koffie drinken, er kan dus geen onderscheid worden gemaakt qua schadelijkheid naar de geslachten toe.

Hoe schadelijk is dan het drinken van koffie? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Veel mensen kunnen gewoonweg niet meer zonder hun bakje troost, ze functioneren minder goed wanneer ze niet regelmatig een kop koffie kunnen drinken. In de wereld van vandaag is koffie drinken bovendien een zeer aanvaarde gewoonte, niemand zal zich vragen stellen wanneer iemand regelmatig zijn portie cafeïne tot zich neemt.

Het is echter precies om die cafeïne waar alles om draait, want de wetenschap is er niet helemaal zeker van dat deze stof absouut onschadelijk is. Bovendien moeten er ook vraagtekens worden geplaats bij de reden waarom iemand koffie drinkt. Wie dat drinkt om wakker te blijven of om beter te presteren op het werk, kan toch beter zijn leefgewoonten eens grondig analyseren. Een verslaafdheid aan koffie, in welke mate dan ook, kan er op wijzen dat het gevoerde leven allesbehalve gezond mag worden genoemd.

Syndicatie