U wilt langer leven? Probeer dan eens quinoa

U wilt langer leven? Probeer dan eens quinoa

Gierst en haver zijn verantwoorde alternatieven voor deze graansoort

Quinoa is een graansoort die in onze keukens nog veel te weinig aanwezig is, gegeven het feit dat het één van de gezondste granen betreft die er bestaan. U wilt langer leven? Probeer dan eens quinoa, een naam die de meesten onder ons erg exotisch in de oren zal klinken. Quinoa bevat twee keer zoveel vezels en proteïnen als bruine rijst. Bovendien bevat het een bijna perfecte mix van aminozuren.

Gierst en haver zijn verantwoorde alternatieven voor deze graansoort, maar wie kan moet toch de voorkeur geven aan quinoa. Al was het maar vanwege de positieve invloed op onze bloedsuiker. Dat is goed nieuws voor pre-diabetici en voor iedereen die op zijn of haar gewicht moet letten. Quinoa is niet alleen lekker, maar ook makkelijk te bereiden. De bereiding is ongeveer dezelfde als die van bruine rijst.

Sommige voedingsproducten zijn gezond, anderen zijn dat niet. Vroeger werd er niet zo nauw gekeken, maar tegenwoordig wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen producten die gezond zijn en producten die niet gezond zijn. Zelfs het kleinste kind weet tegenwoordig dat calorieën, vatten en zout ongezond zijn. Soms wordt er zelfs overwogen om een waarschuwing aan te brengen op de verpakking van deze producten. Inderdaad, zoals dat bij sigaretten gebeurt.

Andere voedingsproducten mogen duidelijk onder de noemer ‘gezond’ worden ondergebracht. Tegenwoordig wint de stelling veld dat wie vooral ‘goede’ voedingsproducten eet en de ‘slechte’ in de mate van het mogelijke vermijdt langer zal leven. Die goede producten versterken namelijk ons metabolisme, doen vet smelten, vechten tegen ziekte, verlagen de cholesterol, stabiliseren de bloedsuiker enzovoort. Bovendien zijn de meeste van deze producten ook nog eens lekker, zodat niets een opname in ons dagelijks dieet in de weg staat.

Syndicatie