Vleeseters hebben vaker een gezondere haarbos dan niet-vleeseters

Vleeseters hebben vaker een gezondere haarbos dan niet-vleeseters

IJzer in zink bevordert de verjonging van ons haar

Het klinkt misschien enigszins ongeloofwaardig, maar het eten van vlees zou een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de verjonging van ons haar. Onderzoek uitgevoerd aan een aantal universiteiten heeft dit uitgewezen, verder onderzoek zal echter nodig zijn om de tot dus ver bekomen uitkomsten te bevestigen. Vlees zou namelijk op verschillende manier onze haargroei bevorderen.

Vleeseters hebben zodoende vaker een gezondere haarbos dan niet-vleeseters. IJzer in zink bevordert de verjonging van ons haar, zo blijkt. Maar er is nog een factor waar rekening mee moet worden gehouden en dat is de aanwezigheid van zink in ons haar. Dat zink is dan weer verantwoordelijk voor het voorkomen van haaruitval. Hierbij wel de opmerking dat overdadig vleesgebruik ten stelligste moet worden afgeraden.

Iedereen heeft de mond vol over gezond voedsel, maar vaak weet niemand wat er met gezond voedsel eigenlijk wordt bedoeld. Betekent dit dat er een onderscheid moet worden gemaakt tussen gezond en minder gezond voedsel? In feite is praten over een dergelijk onderscheid overbodig, er zijn uiteraard geen minder gezonde of echt ongezonde voedingsproducten die we tot ons nemen. Was dat wel zo, dan zouden we al snel onder de groene zoden belanden.

Beter kan er gesproken worden over voedingsproducten die bepaalde chemicaliën bevatten die een weldadige invloed op onze gezondheid hebben. Deze chemische stoffen vloeien door ons lichaam, waarbij ze afkomstig zijn van de juiste mix van fruit, groenten, proteïnen en vetten. Ze geven ons een gezond gevoel, bezorgen ons energie en uiteindelijk maken ze ons leven een stuk gelukkiger.

Syndicatie