Wilt u langer leven? Gebruik meer dan dan knoflook

Wilt u langer leven? Gebruik meer dan dan knoflook

Knoflook is gezonder dan algemeen wordt aangenomen

Wilt u langer leven? Gebruik meer dan dan knoflook, zo luidt het advies dat de medische wetenschap ons geeft. Knoflook is gezonder dan algemeen wordt aangenomen en dat heeft te maken met de aanwezigheid van allicine, een stof die bacteriën helpt te bestrijden. Die allincine wordt aangemaakt ter bescherming tegen ziektes die de plant zouden kunnen treffen, maar werken ook bij diegenen die knoflook eten.

Knoflook kan zodoende kanker helpen bestrijden, versterkt ons hart- en bloedvatensysteem, bouwt de vetvoorraden af en bindt de strijd tegen ontstekingen aan. Om het effect zo sterk mogelijk te maken, wordt de knoflook best in zo klein mogelijke stukjes gesneden. De heilzame werking van knoflook overtreft ruimschoots de nadelen verbonden aan de geurhinder na consumptie. Overigens kunnen uien een alternatief vormen voor knoflook, zij het in minder sterke mate.

Sommige voedingsproducten zijn gezond, anderen zijn dat niet. Vroeger werd er niet zo nauw gekeken, maar tegenwoordig wordt er een duidelijk onderscheid gemaakt tussen producten die gezond zijn en producten die niet gezond zijn. Zelfs het kleinste kind weet tegenwoordig dat calorieën, vatten en zout ongezond zijn. Soms wordt er zelfs overwogen om een waarschuwing aan te brengen op de verpakking van deze producten. Inderdaad, zoals dat bij sigaretten gebeurt.

Andere voedingsproducten mogen duidelijk onder de noemer ‘gezond’ worden ondergebracht. Tegenwoordig wint de stelling veld dat wie vooral ‘goede’ voedingsproducten eet en de ‘slechte’ in de mate van het mogelijke vermijdt langer zal leven. Die goede producten versterken namelijk ons metabolisme, doen vet smelten, vechten tegen ziekte, verlagen de cholesterol, stabiliseren de bloedsuiker enzovoort. Bovendien zijn de meeste van deze producten ook nog eens lekker, zodat niets een opname in ons dagelijks dieet in de weg staat.

Syndicatie