Yoghurt bevat veel calcium die neurotransmitters in ons lichaam vrijmaken

Yoghurt bevat veel calcium die neurotransmitters in ons lichaam vrijmaken

Het eten van yoghurt kan ons een geluksgevoel geven

Yoghurt is gezond, waarbij vaak wordt gezegd dat de Grieken langer leven omdat ze vaak yoghurt eten. We laten in het midden of dit al dan niet waar is, maar het staat als een paal boven water dat het eten van yoghurt de gezondheid alleen maar ten goede komt. Overdrijven heeft natuurlijk geen enkele zin, het is niet zo dat iemand die veel yoghurt eet van depressies gespaard zal blijven. Maar alle beetjes helpen, ook het eten van yoghurt.

Yoghurt bevat veel calcium die neurotransmitters in ons lichaam vrijmaken, het eten van yoghurt kan ons zodoende een geluksgevoel geven. Te weinig kalk in het lichaam kan aanleiding geven tot ongemakkelijke gevoelens zoals angst, depressie, prikkelbaarheid, een slecht functionerend geheugen enzovoort. Gepastureerde zuivelproducten bevatten een hoger gehalte aan CLA, een vet dat de effecten van stress op het brein reduceert.

Kan een aangepast dieet ons humeur helpen verbeteren? Het blijkt dus dat dit inderdaad het geval kan zijn. In de Verenigde Staten is over dit onderwerp een standaardwerk verschenen. Drew Ramsey, dokter in de geneeskunde, is samen met Tyler Graham auteur van het boek The Happiness Diet: A Nutritional Prescription for a Sharp Brain, Balanced Mood, and Lean, Energized Body. Vrij vertaald: het dieet dat iedereen gelukkig kan maken.

In hun boek beschrijven beide auteurs hoe de juiste voeding het brein kan aanscherpen, het humeur kan stabiliseren en ons lichaam van de noodzakelijk hoeveelheid energie kan voorzien. We krijgen een aantal tips over voedingsproducten die onze stemming helpen verbeteren. Dr. Ramsey stelt dat door een betere voedselkeuze we én de werking van onze hersenen kunnen bevorderen én ons humeur op peil kunnen houden.

Syndicatie