Zink in ons lichaam is belangrijk voor onze smaak- en tastzin

Zink in ons lichaam is belangrijk voor onze smaak- en tastzin

En niet te vergeten: zonder zink loopt de mannelijke vruchtbaarheid mank

Zink is natuurlijk een basismetaal, maar in de voedingswereld wordt het onder de mineralen gerangschikt. Het helpt ons metabolisme stabiliseren, onder meer door de controle van het suikergehalte in het bloed. Zink in ons lichaam is belangrijk voor onze smaak- en tastzin en, niet te vergeten, zonder zink loopt de mannelijke vruchtbaarheid mank. Het mineraal helpt het immuunsysteem van zieke mensen te versterken.

Het spreekt vanzelf dat een te hoog zinkgehalte in ons lichaam schadelijk kan zijn, maar toch kunnen we niet zonder. Belangrijke bronnen voor dit mineraal in onze voeding zijn geroosterd lam, iets wat fijnproevers wel zal bevallen. Daarnaast kunnen we ook terecht bij tarwekorrels, sesamzaadjes enzovoort. Minder voor de hand liggende bronnen zijn mozzarella kaas, gekookte erwten en garnalen.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie