Zonder ijzer kunnen we niet

Zonder ijzer kunnen we niet

IJzer is in ons lichaam onder andere verantwoordelijk voor het transport van zuurstof

Op het eerste gezicht lijkt het een vreemd idee, maar toch is het dat niet. Zonder ijzer kunnen we niet. IJzer is in ons lichaam onder andere verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voor de groei van cellen en voor de uitbouw van ons immuniteitsstelsel. IJzer is een stof die in de natuur veelvuldig voorkomt en die essentieel is voor bijna alle vormen van leven die er zijn.

Zonder ijzer dus geen leven, maar hoe komen we aan ijzer in een consumeerbare vorm? Er zijn verschillende bronnen van ijzer, sommige voor de hand liggend en anderen dan weer minder. We geven hier een summiere opsomming, zonder volledigheid na te streven: kippenlever, sojabonen, spinazie, tofu, sesamzaad, sommige bonensoorten. Voor wie tussendoor graag iets anders wil, mag er ook kalkoen op het menu worden geplaatst.

Sommige mensen slikken elke dag een vitaminepil, om toch maar zeker te zijn dat ze de meeste elementaire voedingsstoffen naar binnen krijgen. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar een veel betere is er voor te zorgen dat u die voedingsstoffen op natuurlijke wijze opneemt. Dat is perfect mogelijk, tenminste wanneer u zich op voorhand informeert waar vitamines en andere elementaire producten aan te treffen zijn.

 Op basis van die kennis kan een dieet worden samengesteld dat u verzekert dat u voldoende vitamines, mineralen enzovoort opneemt. Uit bovenstaande blijkt het volgen van zo’n dieet niet echt heel moeilijk is. Enkele kleine aanpassingen aan uw dagelijks menu kunnen volstaan om de juiste voedingsstoffen op de juiste manier naar binnen te krijgen. Oordeel zelf: gezond leven is uiteindelijk niet zo moeilijk.

Syndicatie