Mannen vertonen over het algemeen minder fibromyalgie symptomen dan vrouwen

Mannen vertonen over het algemeen minder fibromyalgie symptomen dan vrouwen

Mannen maken zich wel meestal meer zorgen over fibromyalgie dan vrouwen

Muhammad B. Yunus, professor geneeskunde aan de University of Illinois College of Medicine, besteedde heel wat aandacht aan het bestuderen van het genderschil bij mannen en vrouwen wat fibromyalgie betreft. De symptomen, kunnen hoewel meestal dezelfde, vaak in kleinere hoeveelheden aanwezig zijn bij mannen dan bij vrouwen. Naar de reden waarom dat zo is, heeft de medische wetenschap voorlopig het gissen.

Mannen vertonen over het algemeen minder fibromyalgie symptomen dan vrouwen. Die symptomen kunnen zeer divers zijn, zoals we weten. Chronische pijn is een vaste waarde, maar daarnaast zijn er heel wat bijkomende applicaties. Vermoeidheid (eveneens chronisch) is er daar eentje van, moeilijk slapen een andere. Daarnaast mag er ook worden gedacht aan hoofdpijn, last met de darmen, het restlegg legs syndroom enzovoort.

Mannen maken zich wel meestal meer zorgen over fibromyalgie dan vrouwen, bijvoorbeeld wanneer ze zich moeilijker kunnen concentreren of wanneer ze geheugenproblemen hebben. Anderzijds zullen mannen zich meestal minder vermoeid voelen of op minder plaatsen last hebben van pijn. Waarom dat zo is, kan Yunus niet zeggen. Hij baseert zich op de verslagen van dokters hun ervaringen met fibromyalgie patiënten.

Syndicatie