Medicijnen voor de bestrijding van fibromyalgie: Cymbalta

Medicijnen voor de bestrijding van fibromyalgie: Cymbalta

 
Cymbalta® van Eli Lilly is goedgekeurd voor de behandeling van de depressies, angstsymptomen en voor de bestrijding van de pijnen die met fibromyalgie gepaard gaan. Toch is het aangewezen om het geneesmiddel alleen in samenspraak met uw medische adviseur te gebruiken.
 
Belangrijk is namelijk hoe uw lichaam reageert op het gebruik van Cimalta. Dat geldt overigens voor alle medicijnen. Sommige antidepressiva kunnen zelfmoordgedachten opwekken, angstaanvallen uitlokken, slapeloosheid veroorzaken enzovoort. Verwittig in dat geval onmiddellijk uw geneesheer of hulpverlener. Overigens is zelfmoord een bekend risico verbonden aan depressies en andere gedragsstoornissen.
 
Waar rekening mee houden wanneer u Cymbalta gaat gebruiken?
 
Waakzaamheid is geboden wanneer u recent sommige andere geneesmiddelen hebt gebruikt of wanneer u lijdt aan glaucoom. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u het medicijn in nauw overleg met uw dokter gebruikt.
 
Andere belangrijke informatie kan verband houden met nierproblemen, uw alcoholgebruik, welke geneesmiddelen (al dan niet op voorschrift) eveneens gebruikt, of u zwanger bent dan wel borstvoeding geeft enzovoort. Een zo breed mogelijke informatieverstrekking is aangewezen. Ga met eventuele klachten meteen naar de dokter en laat ook regelmatig uw bloeddruk meten.
 
Wat zijn eventuele neveneffecten van Cymbalta bij de bestrijding van fibromyalgie?
 
Meest voorkomend is misselijkheid. De meeste klachten in dit verband spraken over een relatief milde vorm van misselijkheid. Ook mogelijk zijn: droge mond, slapeloosheid, constipatie, verminderde eetlust, verhoogde zweetproductie enzovoort.

 

Syndicatie