Probeer fibromyalgie niet op eigen houtje te behandelen

Probeer fibromyalgie niet op eigen houtje te behandelen

Opletten met het innemen van voedingssupplementen bij fibromyalgie, ze hebben niet altijd een even positief effect

De behandeling van fibromyalgie blijft een moeilijke materie. Het is namelijk allesbehalve makkelijk om een aandoening te bestrijden waarvan niet precies geweten is hoe ze is ontstaan. Bovendien is het nooit duidelijk waar de kern van de ziekte – als we dat woord tenminste mogen gebruiken – zich situeert. Inderdaad, fibromyalgie blijft in de medische wereld een probleemgeval.

Daarom blijft de behandeling van fibromyalgie meestal beperkt tot de bestrijding van de symptomen. Die symptomen kunnen uiteenlopend van aard zijn, maar pijnen zijn er altijd wel bij. De dokter zal dus in veel gevallen pijnstillers voorschrijven, maar daarmee is de aandoening op zich natuurlijk nog niet verdwenen.

In sommige gevallen gaat de patiënt dan het initiatief in eigen handen, hij of zij gaat experimenteren met een aantal verschillende behandelingswijzen. Dat is niet altijd een even goede aanpak, want er lopen op deze wereld helaas nogal wat kwakzalvers rond. Die hebben de pretentie om alles en nog wat te genezen, maar in de praktijk blijft het allemaal een stuk minder te zijn.

Probeer fibromyalgie daarom niet op eigen houtje te behandelen, het heeft weinig zin om in het wilde weg te experimenteren in de hoop dat er links of rechts toch iets gaat zijn dat helpt. Sommige alternatieve behandelingsmethoden, acupunctuur bijvoorbeeld, zijn op zich misschien niet schadelijk, maar anderzijds is het allesbehalve zeker dat ze ook enig nut hebben. Bovendien betreft het een relatief dure behandeling.  

Opletten ook met het innemen van voedingssupplementen bij fibromyalgie, ze hebben niet altijd een even positief effect. Sommige supplementen interageren bovendien met medicijnen, ze kunnen dus eerder een negatief in plaats van een positief genereren. Sommige producten zijn zodoende allesbehalve veilig onder bepaalde medische condities. Daarom is het steeds belangrijk om doktersadvies in te winnen bij de behandeling van deze aandoening.

Syndicatie