Sommige onverwachte gebeurtenissen kunnen fibromyalgie veroorzaken

Sommige onverwachte gebeurtenissen kunnen fibromyalgie veroorzaken

Af en toe kan fibromyalgie ook voorkomen zonder voorafgaande waarschuwing

Het medisch onderzoek naar fibromyalgie staat in feite nog in de kinderschoenen. Een bepaald deel van de medische wetenschap is van mening dat het zoeken naar overtuigende symptomen van deze aandoening weinig zin heeft, want dat die eenvoudigweg niet te vinden zijn. Hetzelfde zou gelden met de factoren die fibromyalgie veroorzaken.

Het is inderdaad nog altijd een raadsel hoe deze aandoening mensen treft. Sommige onverwachte gebeurtenissen kunnen echter fibromyalgie veroorzaken, zo leert de ervaring. Dat kan bijvoorbeeld het overlijden van een geliefde zijn, of een auto-ongeval. In ieder geval is er in de meeste gevallen sprake van een soort van emotionele stress. Dat is echter geen wet van meden en perzen, integendeel zelfs. 

Af en toe kan fibromyalgie ook voorkomen zonder voorafgaande waarschuwing of zonder dat er een klaar en duidelijke oorzaak beschikbaar is. De aandoening kan plots toeslaan, zonder dat er een voorafgaande waarschuwing was. Het zal duidelijk zijn dat fibromyalgie in grote trekken een raadsel blijft, waarbij we nog steeds met meer vragen dan antwoorden zitten.

Syndicatie