Wat zijn de symptomen van fibromyalgie bij mannen?

Wat zijn de symptomen van fibromyalgie bij mannen?

De meeste fibromyalgie patiënten zijn vrouwen, maar de aandoening komt ook bij mannen voor

De meeste fibromyalgie patiënten zijn vrouwen, maar de aandoening komt ook bij mannen voor. Een juiste verhouding geven tussen het aantal mannen en vrouwen is onmogelijk, mannelijke fibromyalgie patiënten zullen hun aandoening bovendien niet altijd als dusdanig (e)rkennen. We moeten ons echter geen illusies maken: fibromyalgie komt ook bij mannen voor.

Hoe uit fibromyalgie zich bij mannen?, is dan een volgende logische vraag. In principe verschillen de symptomen niet zo sterk als die bij vrouwen optreden. Die symptomen zijn algemeen bekend: pijn aan spieren en gewrichten, een chronisch gevoel van vermoeidheid, lusteloosheid om zaken te doen enzovoort. Die symptomen kunnen uiteraard verschillend zijn van man tot man.

Veel mannen die last hebben van chronische pijn, schrikken zich een hoedje wanneer ze te horen krijgen dat ze aan fibromyalgie lijden. Algemeen wordt deze aandoening met vrouwen geassocieerd, van vrouwen wordt veel makkelijker aanvaard dat ze fibromyalgie patiënten zijn. Schaamte heeft echter geen zin, leg u neer bij het onvermijdelijke en aanvaard de diagnose fibromyalgie. Mits de juiste behandeling kan de aandoening deels opgevangen worden.

Syndicatie