Meer dan de helft van de kinderen lijdt aan een chronische aandoening of ziekte tijdens hun jeugd

Meer dan de helft van de kinderen lijdt aan een chronische aandoening of ziekte tijdens hun jeugd

 Problemen kunnen (gedeeltelijk) verdwijnen naarmate ze volwassen worden

 Meer dan de helft van de kinderen lijdt aan een chronische aandoeningen tijdens hun jeugd, blijkt uit een studie gepubliceerd in het Journal of the American Medical Association. Dat klinkt onheilspellend, maar het is in veel mindere mate dan men op het eerste gezicht zou denken.

 De problemen kunnen namelijk (gedeeltelijk) verdwijnen naarmate de kinderen volwassen worden. De U.S. Centers for Disease Control and Prevention dringen er niet niettemin aan dat er toch een waakzaam oogje in het zeil wordt gehouden. Veel voorkomende aandoeningen zijn obesitas, asthma, gedrags- en leerproblemen enzovoort. Het zal volstaan om te spreken over ADHD, autisme, dyslexie enzovoort om te weten waarover we spreken.

 Jeanne Van Cleave, auteur van de studie, geeft als advies date en betere voeding, lichaamsbeweging, minder tijd doorbrengen achter televisie- of computerscherm enzovoort al een belangrijke stap in de goede richting kunnen betekenen. Uiteraard kunnen zo niet alle problemen (asthma, ADHD, autisme, dyslexie…) verdwijnen. De resultaten van het onderzoek van Jeanne Van Cleave hebben uiteraard op de eerste plaats betrekking op de Verenigde Staten, maar ze mogen voor een groot gedeelte ook naar Europa geëxtrapoleerd worden.

Syndicatie