Borstvergroting kan borstweefsel vervangen dat als gevolg van zwangerschap verloren ging

Borstvergroting kan borstweefsel vervangen dat als gevolg van zwangerschap verloren ging

Borstlift is nog mogelijk wanneer borsten te veel uitgezakt en te veel hangen

Medinconsult is als specialist in borstvergrotingen goed geplaatst om iets meer te vertellen over dergelijke ingrepen. Bij een borstvergroting wordt een borst van binnenuit vergroot door het toevoegen van een prothese. Een borstvergroting wordt meestal toegepast wanneer een vrouw vollere, grotere borsten wil. Uiteindelijk is dat de droom van enkele vrouw.

Er zijn echter nog andere toepassingen. Borstvergroting kan borstweefsel vervangen dat als gevolg van een zwangerschap verloren ging. Ook in geval van vermagering of veroudering kan er borstweefsel verloren zijn gegaan. Steeds meer oudere vrouwen overwegen daarom een borstvergroting.

Slappe of licht hangende borsten kunnen door extra vulling weer steviger worden. Er zijn volgens Mediconsult dus heel wat problemen waar door een borstvergroting een mouw gepast kan worden. Het effect van een borstvergroting is blijvend en borstonderzoek blijft mogelijk, wat natuurlijk een niet te versmaden voordeel biedt. Dit geldt zowel voor een ronde als voor een druppelvormige (anatomische) prothese, aldus Mediconsult.

Wanneer moet ik een borstvergroting laten doen en wanneer is het tijd voor een borstlift? Het is belangrijk om de juiste keuze te maken. De meeste jonge vrouwen zullen uiteraard kiezen voor een borstvergroting. Tegenwoordig wordt de leeftijd zelfs steeds jonger dat er voor een eerste borstvergroting wordt gekozen. Of dat een goede zaak is, laten we in het midden.

Het is op een bepaald moment echter niet raadzaam meer om nog een borstvergroting te doen. Een borstlift is dan nog mogelijk wanneer de borsten te veel uitgezakt zijn en te veel zijn gaan hangen, aldus Mediconsult. Op die manier zal de vorm van de borst toch nog verbeterd kunnen worden, hoewel een gewone borstvergroting op dat tijdstip niet meer kan toegepast worden.

Overigens is een borstvergroting met een siliconenimplantaat daarna nog steeds mogelijk. Of met andere woorden: vrouwen kunnen op elke leeftijd grotere borsten krijgen, alleen verschilt de aanpak. Daarom is het belangrijk om het advies van een specialist ter zake in te winnen alvorens een beslissing te treffen. Het vergroten van een borst is een te delicate aangelegenheid om het aan amateurs over te laten.

Syndicatie