Kinderwens is de meest natuurlijke zaak ter wereld bij vrouwen

Kinderwens is de meest natuurlijke zaak ter wereld bij vrouwen

Uiteindelijk zoekt de vrouw geen echtgenoot maar een vader voor haar kinderen (Friedrich Nietzsche)

Vaak lopen huwelijken spaak omdat mannen en vrouwen anders over kinderen denken. Voor mannen is een kind geen absolute noodzaak, hoewel er natuurlijk veel mannen zijn die zich tot echte kindervrienden ontpoppen. Bij de vrouw ligt dat anders, veel vrouwen kunnen namelijk nauwelijks wachten tot ze zwanger zijn. Sommige vrouwen dromen letterlijk van kinderen.

De kinderwens is de meest natuurlijke zaak ter wereld bij vrouwen. Wanneer een vrouw te horen krijgt dat ze geen kinderen kan krijgen, kan dat tot heuse drama aanleiding geven. Er zijn voorbeelden genoeg van vrouwen die een kamer waar zich kinderen bevinden moeten verlaten, zo groot is hun verlangen om zelf een kind te krijgen. Uiteindelijk wordt vaak naar adoptie als laatste redmiddel gegrepen om de kinderwens toch ingevuld te krijgen. 

Uiteindelijk zoekt de vrouw geen echtgenoot maar een vader voor haar kinderen, zo schreef de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche al op het einde van de 19de eeuw. Het weigeren voldoen van de kinderwens (of zelfs het niet kunnen voldoen van die kinderwens) zijn vaak reden om een echtscheiding aan te vragen. Dikwijls begrijpen mannen niet hoe diep die kinderwens bij vrouwen wel aanwezig is. Dit misverstand kan er toe leiden dat op een zich harmonisch huwelijk uiteindelijk toch spaak loopt.

Syndicatie