Wat zijn de meeste aangewezen houdingen voor borstvoeding bij baby's?

Wat zijn de meeste aangewezen houdingen voor borstvoeding bij baby's?

Drie belangrijke posities geven borstvoeding op de juiste manier

Jonge moeders voelen zich vaak onwennig wanneer ze borstvoeding moeten geven. Ze hebben schrik dat ze hun baby, die uiteraard nog heel klein is, pijn zullen doen. Dokters krijgen daarom vaak de vraag wat de beste houding is om borstvoeding te geven. Het antwoord op die vraag is eigenlijk heel eenvoudig: de beste manier om borstvoeding te geven, is die houding waarin zowel uw baby als uzelf zich het meest comfortabel zullen voelen. Er bestaan verschillende manieren om borstvoeding te geven, maar hieronder zijn de drie belangrijkste weergegeven. Kies daaruit diegene die u het best past, maar verander voor alle zekerheid ook af en toe van houding.

De meest bekende houding om borstvoeding te geven, is waarschijnlijk de wieghouding. Het hoofd van de baby rust dan in de kromming van de elleboog, waarbij zijn of haar hoofdje naar uw gezicht gericht is. Hou de buik van de baby tegen uw lichaam aan, zodat hij of zij voldoende steun heeft. Met uw andere vrije arm kan u het hoofd en de nek van de baby ondersteunen. Deze manier van borstvoeding is een heel comfortabele manier van borstvoeding.

De tweede methode van borstvoeding wordt in de Verenigde Staten de Football position genoemd omdat de baby in feite wordt vastgehouden zoals een Amerikaanse voetbal wordt vasthouden. De baby wordt over de lengte van de arm gelegd, zodat de arm tevens als steun dient. De palm van uw hand ondersteunt het hoofd en de nek van de baby. Deze methode werkt het best bij pasgeboren en nog zeer kleine baby's. Voor moeders die moeten herstellen van een keizersnede is het een zeer goede houding om borstvoeding te geven. Op die manier geniet de buik enige beschadiging.

De zijdelingse positie is een andere veelgebruikte manier om borstvoeding te geven. Deze methode is vooral 's nachts in bed goed bruikbaar. Dankzij de zijdelingse ligging krijgt de moeder meer kansen om te herstellen van de bevalling. Om zo comfortabel mogelijk borstvoeding te geven, legt u uw hoofd op een kussen. De vrije hand kan worden gebruikt om de tepel naar de mond van de baby te brengen. Op die manier kan op een makkelijke manier aan borstvoeding worden gedaan.

De baby moet eveneens gemakkelijk liggen en zijn of haar nek niet op een ongezonde manier buiten. Breng met één hand uw borst naar de mond van de baby en duw de tepel in de mond. De baby zal via een instinctieve reflex prompt de mond openen en beginnen te zuigen. Het is de bedoeling dat de tepel boven de tong van de baby ligt. Wanneer alles in orde is, zal de baby op een gezonde manier zijn borstvoeding krijgen.

Syndicatie