Opletten met geneesmiddelen die helpen om te stoppen met roken

Opletten met geneesmiddelen die helpen om te stoppen met roken

Gebruik van Chantix of Champix zou de risico’s op hartaanvallen en andere hartproblemen doen toenemen

Op eigen houtje stoppen met roken  is moeilijk, zoals iedereen weet die het ooit heeft geprobeerd. Geen nood, op de markt is een breed gamma van hulpmiddelen voorradig. Kauwgum is één van die hulpmiddelen, evenals pleisters die nicotine bevatten, elektronische sigaretten enzovoort. Vanzelfssprekend zijn er ook gewone geneesmiddelen, zoals bijvoorbeeld de Champix-tabletten.

Chantix of Champix is ook in ons land erg populair. Volgens de bijsluiter is het gebruik van de Champix-tabletten verantwoord mits er met de juiste dosering rekening wordt gehouden. Toch blijft het opletten met middelen die helpen om te stoppen met roken. 

Het gebruik van Chantix of Champix zou de risico’s op hartaanvallen en andere hartproblemen doen toenemen, zo blijkt uit de resultaten van onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten. Ook Britse onderzoekers namen aan het onderzoek deel. Sonal Singh van Johns Hopkins University School of Medicine, adviseert dan ook om bij voorkeur proberen te stoppen met roken zonder gebruik van geneesmiddelen. Dat is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan, zoals de praktijk overigens ten overvloede heeft geleerd.

Syndicatie