Sigaretten kunnen sleutel vormen voor kandidaat-geneesmiddelen om te vermageren

Sigaretten kunnen sleutel vormen voor kandidaat-geneesmiddelen om te vermageren

Nicotine kan gewicht onder controle helpen houden

Rokers zullen het ongetwijfeld hebben ervaren: het roken van sigaretten (sigaar, tabak) onderdrukt de kilo’s. Een roker die nog snel een sigaretje voor het eten paft, zal merken dat zijn honger aanmerkelijk is afgenomen. Het gevolg laat zich raden: hij of zij zal duidelijk minder eten. Met in een volgende fase een paar pondjes minder. Dat is natuurlijk een simplistische versie van het verhaal, maar het bezit een grond van waarheid.

Sigaretten kunnen zodoende sleutel vormen voor kandidaat-geneesmiddelen om te vermageren. De medische wetenschap zocht al langer in die richting, maar deze speurtocht is in de afgelopen maanden nog geïntensifieerd. De aanwijzigingen worden namelijk sterker dat er ‘iets’ in tabak zit dat een rol kan spelen in de strijd tegen zwaarlijvigheid.

Nicotine kan met andere woorden het gewicht onder controle helpen houden. Dat betekent echter niet dat u per se (terug) moet gaan roken, want uiteraard blijft roken schadelijk voor de gezondheid. Het lijkt echter slechts een kwestie van tijd te gaan worden alvorens er geneesmiddelen op de markt komen die op basis van nicotine de kilo’s op afstand gaat helpen houden.

Syndicatie