Steeds meer jonge meisjes beginnen te roken om zo slank mogelijk te blijven

Steeds meer jonge meisjes beginnen te roken om zo slank mogelijk te blijven

Is het verantwoord om te roken alleen maar om gewicht te verliezen?

Professor Marina Picciotto, professor psychiatrie aan de Yale University in New Haven, Connecticut, leidde een team dat onderzoek deed naar de relatie tussen roken en gewicht. De resultaten van het onderzoek verschenen in het blad Science. Blijkt dat er inderdaad een relatie bestaat tussen beiden. Op een of andere manier blijkt nicotine een remmend effect op de eetlust te hebben, wat meteen gevolgen heeft voor het gewicht van hij of zij die rookt.

Steeds meer jonge meisjes beginnen te roken om zo slank mogelijk te blijven, zo leert ons de dagelijkse praktijk. Ook gewone mensen hebben al kunnen vaststellen dat er een correlatie bestaat tussen roken en gewichtsverlies. Rokers eten minder dan niet-rokers, waardoor ze ook minder last hebben van extra kilo’s. Deze denkpiste is interessant genoeg om verder te kijken, waarbij er wel dient opgelet worden om de verkeerde besluiten te trekken.

Is het verantwoord om te roken alleen maar om gewicht te verliezen? Het antwoord op deze vraag luidt uiteraard ‘neen’. Roken schaadt de gezondheid op heel wat manieren, onder andere wat hart- en vaatziekten betreft. Het is dus waarschijnlijk gezonder om een paar kilo’s aan te dikken en de sigaretten te laten, liever dan opnieuw beginnen te roken en die kilo’s weer kwijt te raken.

Syndicatie