Veel rokers liegen over het feit of ze al dan niet gestopt zijn met roken

Veel rokers liegen over het feit of ze al dan niet gestopt zijn met roken

Biochemische test kan makkelijk uitwijzen of iemand al dan niet gestopt is met roken

Stoppen met roken is één van de goede voornemens die heel wat verstokte rokers bij het begin van elk nieuw jaar maken. De praktijk wijst echter uit dat het opgeven van tabaksproducten niet zo makkelijk is. Vaak blijft het bij plannen en wordt er na verloop van tijd opnieuw trouw gezworen aan de sigaret. Wetenschappelijke studies wijzen uit dat de meeste rokers verschillende pogingen nodig hebben alvorens ze definitief kunnen stoppen met roken. 

Veel rokers liegen daarenboven over het feit of ze al dan niet gestopt zijn met roken. Ze beweren van wel, maar stiekem gaan ze ergens in een duister hoekje snel een sigaret aansteken. Bijvoorbeeld in geval van een weddenschap kan het belangrijk zijn dat de buitenwereld hen niet betrapt. Dat kan namelijk geld kosten!

Een biochemische test kan echter makkelijk uitwijzen of iemand al dan niet gestopt is met roken. Kauwgum of parfum kunnen eventueel de rookgeur nog maskeren, maar met deze test kan zwart op wit worden aangetoond of iemand al dan niet nog rookt. Maar uiteindelijk heeft het geen zin om jezelf iets wijs te maken. Wie wil stoppen met roken, kan beter volharden.

Syndicatie