Wat zijn de symptomen die ik mag verwachten wanneer ik beslis om te stoppen met roken?

Wat zijn de symptomen die ik mag verwachten wanneer ik beslis om te stoppen met roken?

Concentratieproblemen zijn niet zeldzaam wanneer iemand probeert te stoppen met roken

Beginnen met roken is makkelijk, maar stoppen met roken blijft een zware opgave te zijn. Veel verstokte rokers stellen een beslissing om de sigaret weg te gooien uit, dit omdat wordt gevreesd voor de gevolgen. Die gevolgen kunnen zeer divers zijn. Sommige mensen ondervinden weinig of geen last, bij andere rokers groeit stoppen met roken vaak uit tot een heuse nachtmerrie.

Wat zijn de symptomen die ik mag verwachten wanneer ik beslis om te stoppen met roken? Het eerste symptoom is waarschijnlijk het meest bekende: wie stopt met roken, zal zijn eetlust zien toenemen. Het gevolg is dat de pondjes aantikken, wat uiteindelijk resulteert in een vervelende gewichtstoename. Maar er zijn nog andere symptomen mogelijk.

Concentratieproblemen zijn bijvoorbeeld niet zeldzaam wanneer iemand probeert te stoppen met roken. Daarnaast kan de stemming van de ex-roker omslaat, hij of zij kan zich angstig, depressief, kwaad enzovoort gaan voelen. We vermelden als andere symptomen verder nog slapeloosheid (gepaard met het dromen over sigaretten), verandering in de polsslag enzovoort.

Syndicatie