Zijn elektronische sigaretten of e-sigaretten minder schadelijk dan gewone sigaretten?

Zijn elektronische sigaretten of e-sigaretten minder schadelijk dan gewone sigaretten?

Elektronische sigaretten of e-sigaretten bevatten geen tabak, maar wel nicotine

In de Verenigde Staten volgt de De U.S. Food and Drug Administration – de waakhond die toeziet op de veiligheid van voedingsproducten en medicijnen – de verkoop van elektronische sigaretten of e-sigaretten op de voet. Die worden tegenwoordig verkocht als alternatief voor gewone sigaretten, waarbij ze als minder schadelijk naar voren worden geschoven.

Zijn elektronische sigaretten of e-sigaretten minder schadelijk dan gewone sigaretten? Het antwoord op die vraag is vooralsnog onduidelijk. De producenten van deze sigaretten beweren dat ze niet worden verkocht als een medicijn voor het stoppen van roken te bevorderen, ze zouden wel degelijk als een genotsmiddel moeten beschouwd worden.

Elektronische sigaretten of e-sigaretten bevatten geen tabak, maar wel nicotine. De vraag kan dus anders worden gesteld: is nicotine al dan niet schadelijk? Het antwoord op deze vraag zou voorzichtig ‘ja’ moeten klinken. De nicotine die in de vorm van een vloeistof via de e-sigaretten wordt verstrekt, is wel degelijk afkomstig van tabak. Op basis van de achtergrond zou deze nieuwe sigaret dus wel als een tabaksproduct beschouwd moeten worden.  

Syndicatie