Alcoholslecht voor erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED), lichaamsbeweging heeft positief effec

Alcohol is slecht voor erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED), lichaamsbeweging heeft positief effect

Zware drinkers kunnen last hebben van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED)

Wetenschappelijk zijn er geen bewijzen dat licht of zelf matig alcoholgebruik kan leiden tot erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED). Dat ligt echter anders met zwaar alcoholgebruik. Groete hoeveelheden alcohol brengen hoe dan ook schade aan in het lichaam. Die schade kan zich bijvoorbeeld situeren in de lever, maar ook in andere vitale lichaamsdelen. Gevolg daarvan kan zijn dat het moeilijker wordt om volwaardige sex te hebben.

Daarbij moet op de eerste plaats worden gedacht aan zenuwschade. Alcohol kan in het ergste geval zware schade toebrengen aan het zenuwstelsel en dus ook aan de spieren die de penis naar een toestand van stijfheid moeten brengen. Logisch gevolg zullen erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED) zijn. Die stoornissen kunnen verdwijnen wanneer het alcoholgebruik gereduceerd wordt, maar mogelijk werd er blijvende schade aangericht. Alles is afhankelijk van de mate van het voorafgaand alcoholgebruik.

Anderzijds heeft lichaamsbeweging een positief effect op het voorkomen van erectiestoornissen of erectile dysfunction (ED). Dat klinkt misschien als een cliché, maar het zal duidelijk zijn dat iemand die fit is ook in bed tot betere prestaties in staat zal zijn. Algemeen wordt aangenomen dat een zittend leven niet bevorderlijk is voor het sexleven. Alle vormen van lichaamsbeweging kunnen de sexuele prestaties bevorderen, zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek.

Syndicatie