Ben ik abnormaal omdat ik binnen mijn huwelijk nog masturbeer?

Ben ik abnormaal omdat ik binnen mijn huwelijk nog masturbeer?

95% van de mannen en 89% van de vrouwen masturberen

Masturbatie is het zelfstimuleren van de geslachtsdelen met de bedoeling om een orgasme te krijgen. Het gebeurt door aanraken, strelen en masseren van penis of clitoris totdat de man of vrouw in kwestie is klaargekomen. Sommige vrouwen stimuleren hun vagina door het gebruik van sexspeeltjes zoals bijvoorbeeld een vibrator.

Opvallend is dat uit onderzoek blijkt dat ook getrouwde mannen en vrouwen nog masturberen. Ben ik abnormaal omdat ik binnen mijn huwelijk nog masturbeer?, is dan ook een vraag die vaak aan de dokter wordt gesteld. We kunnen u geruststellen: u bent volkomen normaal. Uw gedrag wordt weerspiegeld door miljoenen mannen en vrouwen over de hele wereld.

95% van de mannen en 89% van de vrouwen masturberen, zo werd in het onderzoek toegegeven. Dat hoeft niet op regelmatige basis te zijn, ook af en toe masturberen wordt meegeteld. De redenen waarom binnen het huwelijk wordt gemasturbeerd, verschillen van geval tot geval. Vaak ligt een onderscheid aan sexuele appetijt bij de partners aan de grondslag van masturbatiegedrag, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. 

Syndicatie