Bestaan er geneesmiddelen die liefdesverdriet helpen bestrijden?

Bestaan er geneesmiddelen die liefdesverdriet helpen bestrijden?

Pijnstillers kunnen in geval van een gebroken hart het liefdesverdriet mogelijk helpen verzachten

Liefdesverdriet kan een pijnreactie uitlokken die vergelijkbaar is met het morsen van een kop hete koffie op de huid. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd door een team van de Columbia University in New York, onder leiding van Edward Smith. Deze professor psychologie kwam tot enkele opmerkelijke conclusies. In een artikel verschenen in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.beschreef hij het effect van het tonen van foto’s van ex-geliefden aan een groep van enkele tientallen proefpersonen.

Bestaan er geneesmiddelen die liefdesverdriet helpen bestrijden?, is dan een volgende logische vraag. Wanneer de gevoelens verbonden zijn met een gebroken hart wel degelijk verwantschap vertonen met fysieke pijn, zou er logischerwijs ook een geneesmiddel moeten bestaan dat deze pijn kan bestrijden. Smith verwees in dat verband naar een vroegere studie uit 2010.

Pijnstillers kunnen in geval van een gebroken hart het liefdesverdriet mogelijk helpen verzachten, zo bleek uit die studie. De studie was niet specifiek gericht op de pijn veroorzaakt door een gebroken hart, maar wel op het effect van afwijzing bij mensen die bij een balspel werden overgeslagen. Of het effectief raadzaam is om gebroken harten te bestrijden met pijnstillers, is natuurlijk een ander paar mouwen. Uiteindelijk zal iedereen dit voor zichzelf moeten uitzoeken.

Syndicatie